Dansalliansen

VAD KAN PLATSEN GÖRA MED DIG?

Digital introduktion

22 mars 2024

Digital introduktion till platsspecifik scenkonst. som vi genomför i samarbete med Teateralliansen i Malmö

Hur kan vi skapa mötesplatser och konstnärliga uttryck med utgångspunkt i platsen och dess landskap och människor? Och hur kan publik och besökare bli deltagare eller medskapare i en sådan process? Vad innebär det för konstnärens arbete? Och vad innebär det för platsen? Detta är några av de frågor som den platsspecifika kursen Vad kan platsen göra med dig? undersöker och behandlar.

Kursen vänder sig till dig som är konstnär inom teater, opera, dans, cirkus, performance som regissör, scenograf, koreograf, kostymdesigner, skådespelare eller dansare och som vill expandera ditt konstnärliga arbete till andra platser än det traditionella scenrummet.

Kursen är uppdelad i två moment: 
Del: 1 22 mars: Online-föreläsning (Zoom). Introduktion till platsspecifik scenkonst. ( Obs! Introduktionsföreläsningen är obligatorisk om du vill medverka i workshopen) Ges även fristående.

Del 2: 24-26 april: 2-dagar fysisk workshop med praktiska övningar sker på olika platser utomhus i närheten av Danscentrum Syd, Malmö sista ansökningsdag 27 mars, 2024.

Under kursen får du möjlighet att pröva metoder för att skapa mötesplatser och konstnärliga uttryck med utgångspunkt i en specifik plats i samverkan med landskapet och dess människor. Du får också möjlighet att undersöka och reflektera kring nya sätt att socialt engagera landskap och kultur i ett konstnärligt arbete och vilka kulturella möjligheter det kan ge.

Kursen leds av Sara Erlingsdotter, regissör och lärare i scenkonst, och håller workshops, reflektionssamtal och kortare föreläsningar. Genom platsspecifika workshops undersöker du tillsammans med de andra kursdeltagarna olika sätt att förstå och involvera en plats i det konstnärliga arbetet. Du undersöker också hur publiken och besökarna kan omvandlas till deltagare och medskapare.
Dansalliansen

Information

Ledare Sara Erlingsdotter
Startdatum 2024-03-22
Slutdatum 2024-03-22
Tider 09.00-11.00 (fredag)
Antal dagar 1 dagar
Sista ansökningsdag 2024-03-20
Plats Danscentrum Syd
Adress Bergsgatan 29