Dansalliansen

….Och sen då….

Öppen Sommarträning

16 - 20 augusti 2021

För sjätte året i rad arrangerar Dansalliansen sommarträning för frilansdansare. Ett otvunget sätt för professionella dansare att komma tillbaka fysiskt efter sommaruppehållet.

Syftet med klassen är att arbeta med ett specifikt maskineri för att sätta igång.

Klassen är baserad på teman som att falla, trycka och skruva och frågan ... och sen då ....

Klassen börjar liggandes och följs ibland av övningar vid en vägg. Golvet och väggen används för att öva ovanstående principer och kommer att arbeta som arbetskamrater under den första delen av klassen.

Korta rörelsefraser över golvet följer efter arbetet på golvet och vid väggen.

Anna Grip har under 35 års tid undervisat inom institutioner, utbildningar samt inom det utominstitutionella dansområdet. Hon har varit chef för den Skolen for Moderne Dans i Danmark 2000-2004 och konstnärlig ledare och ensemblechef för Cullbergbaletten 2006 till 2013. Förutom det institutionella arbetet har Anna Grip arbetat som koreografassistent, danstränare och har också varit medlem i flera styrelser inom kultursektorn. Anna Grip arbetar sedan 1 jan 2014 med organisationen ccap under ledning av Cristina Caprioli samt på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

OBS! Träningen är öppen och utan kostnad för professionella frilansdansare och ingen föranmälan krävs. Sommarträning i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Stockholm. 

Dansalliansen

Information

Ledare Anna Grip
Startdatum 2021-08-16
Slutdatum 2021-08-20
Tider 12.00-13.30
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag -
Plats Danscentrum Stockholm
Adress Jungfrugatan 7b