Dansalliansen

MÖTE MED KOREOGRAF

Uppskjuten till senare!

9 - 10 september 2022

I sin praktik är Björn Säfsten intresserad av att undersöka repetition som bas för transformativa skeenden där gest, röst och allt mer även text och sång som medier undersöks.

Syftet med denna workshop är att du kommer få chansen att prova på nya praktiker som Björn utvecklat för att skapa verket Gränslandet på Regionteater Väst under sommaren 2022. Praktikerna bygger på att generera komplexa rörelser och närvaro utifrån att visualisera rumslighet på olika sätt. Du kommer under workshopen få arbeta med ”ledbaserad improvisation”, där grunder för sekvensering, isolation och visualisering tränas konceptuellt och fysiskt.
Målet med workshopen är att du ska få en bättre förståelse för Björns arbete som koreograf i stort, och specifikt i relation till föreställningen Gränslandet.

Dansalliansen i samarbete med  Regionteater Väst, Kulturakademin och Danscentrum Väst


Björn Säfsten är dansare och koreograf, baserad i Stockholm. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker som under längre undersökningar genererar material och scores, ofta med misslyckande, humor och med rörelsens specifika detaljer i fokus. Han har skapat över 15 originalverk samt utvecklat en rad plattformar och festivaler, däribland Within Practice. Ett välutvecklat arbete kring praktiker för workshops för amatörer är ständigt närvarande, både i Sverige och internationellt.

Läs mer på www.bjorn-safsten.com 
Dansalliansen

Information

Ledare Björn Säfsten
Startdatum 2022-09-09
Slutdatum 2022-09-10
Tider 9/9 i Borås:
kl.10.30-11.15 Se föreställningen Gränsland
kl.11.45-16.30 Workshop

10/9 i Göteborg:
kl. 13.00-17.00 Workshop
Antal dagar 2 dagar
Sista ansökningsdag -
Plats Regionteater Väst och Danscentrum Väst
Adress RTV: Söderbrogatan 2 /DcV: Ärlegatan 3