Dansalliansen

MÖTE MED KOREOGRAF

2 - 3 november 2020

Syftet med workshopen är att du ska få en inblick i de verktyg och metoder som Örjan Andersson använder för att skapa utrymme för rörelsespråk för såväl skådespelare som dansare.

Örjan Andersson ger en workshop som behandlar kroppsmedvetenhet och förkroppsligande samt även ”dansare/skådespelare - som - interpret”.Han arbetar med verbala bilder som deltagaren använder till olika rörelsekvaliteter och handlingar. Dessa verbala bilder kan handla om linjerna i en byggnad eller en forsande flod, händelser från en fotbollsmatch, sprickorna på en vägg eller en tunnelbaneresa. Syftet med workshopen är att du ska få en inblick i de verktyg och metoder som Örjan Andersson använder för att skapa utrymme för rörelsespråk för såväl skådespelare som dansare. Workshopen fokuserar på ovan nämnda men också möjligheten ”att se - göra”. Det är för att ge dansaren/skådespelaren möjlighet att arbeta som interpret med givet material från Örjan Anderssons repertoar.

Foto: Roger Stenberg

Kulturakademin i samarbete med Dansalliansen, Regionteater Väst och Danscentrum Väst

 

Med kompaniet Andersson Dance rör sig koreografen Örjan Andersson både nationellt och internationellt. Han är en av Sveriges mest framgångsrika koreografer med över 30 verk bakom sig där han har skapat beställningsverk för ett flertal av de ledande kompanierna i Sverige och Europa samt för sitt eget kompani.De senaste åren har han även jobbat för teaterscenen och har gjort succé med sin regi av Hamlet på Folkteatern i Göteborg, Drottningens juvelsmycke på Helsingborgs stadsteater samt med Orfeus & Eurydike på Unga på Operan.Parallellt med sitt konstnärliga arbete har Örjan under åren gett workshops vid bland annat: Dramatiska Institutet, Danscentrum, DOCH och Balettakademien i Stockholm där han undervisat i bland annat koreografi, instudering, interpretation och konstnärligt arbete för dansare, teater- och registudenter.

Dansalliansen

Information

Ledare Örjan Andersson
Startdatum 2020-11-02
Slutdatum 2020-11-03
Tider 2/11 Workshop kl.14.00-18.00 i Göteborg
3/11 Föreställningen "Efter Hamlet", i koreografi av Örjan Andersson kl. 11.30-12.20
Workshop kl.13.00-17.00 i Borås
Antal dagar 2 dagar
Sista ansökningsdag 2020-10-12
Plats Danscentrum Väst, RTV/Dans
Adress DcV Ärlegatan 3, RTV Söderbrogatan 2