Dansalliansen

FASCIA FLOW®

4 september - 6 november 2020

En rörelsemetod baserad på fasciastrukturens egenskaper. Dansalliansen i samarbete med Kulturakademin och Danscentrum Väst

Kursbeskrivning

Fascia Flow® är en metod som utgår från vår bindvävsstruktur (fascia) i kroppen som är en viktig komponent i vår rörelsemekanik, kroppskontroll, kroppskännedom och uttrycksförmåga. Väldigt lite forskning har handlat om fascia fram tills nu, då nya metoder har visat på hur stor betydelse den har i vår kropp.För dansare och artister är ofta skador och felbelastning ett problem. Syftet med denna kurs är att ge kunskap om hur du kan aktivera kroppen på ett annat sätt och jobba mer hälsosamt.

Kursupplägg

Kursen sträcker sig över tio fredagar under sammanhängande veckor. Föreläsningar och teori om fasciastrukturen varvas med rörelsesekvenser, både ledda och fria. Genomgående fokusområden är improvisationsmoment, sensorisk stimulering, kroppsmedvetenhet och arbete med tempo och dynamik.Fascia är en långsiktig struktur som långsamt förändras och byggs upp. Vi kommer därför hålla ett lugnt och ibland meditativt tempo under rörelsesekvenserna, för att nå den medvetenhet som krävs, där även andningen är av stor betydelse.

Du ska kunna närvara 10.00 - 12.00 under följande tio fredagar:

4 sept / 11 sept / 18 sept / 25 sept / 2 okt / 9 okt / 16 okt / 23 okt / 30 okt / 6 nov

Målet efter kursen:

  • Du ska ha fått inblick i fascians anatomi och egenskaper.
  • Väcka ny sensorik och proprioception. (kroppsuppfattning)
  • Metoder i hur du rekryterar kraft och dynamik i en rörelse.
  • Förslag på arbetssätt för att bygga upp kroppen på sätt som avlastar leder och områden som ofta blir överansträngda eller skadade.

Liselotte Reivén har arbetat med fokus på kroppens bindväv, vår fascia, på olika sätt under ca 25 år. Dels som kroppsterapeut, men även via pilatesträning och dansundervisning. Hon är utbildad på Danshögskolan och Axelsons och är certifierad pilatesinstruktör från STOTTpilates.Under det egna konceptet Fascia Flow® utforskar Liselotte hur den nya forskningen kring fascia kan integreras med ett mångfacetterat sätt att röra sig. Dansarens/artistens kropp är utgångspunkten i denna kurs där estetiskt uttryck flätas ihop med kunskap om hur vi bygger upp vår fascia på ett sätt som skyddar mot skador och överbelastning.

För mer info om Liselottes verksamhet, se www.movementcenter.se.                               

Foto: Malin Zaki

Dansalliansen

Information

Ledare Liselotte Reivén
Startdatum 2020-09-04
Slutdatum 2020-11-06
Tider Träning 10.15-11.45
Antal dagar 10 dagar
Sista ansökningsdag 2020-08-16
Plats Danscentrum Väst
Adress Ärlegatan 3