Dansalliansen

Webbklass FASCIA FLOW® - En introduktion

Webbkurs

31 mars 2020

Pröva på - en timmes introduktionsklass på webben för dansare och alla intresserade I samarbete med Kulturakademin och Danskompaniet Spinn i Göteborg

Beskrivning

Genom korta föreläsningar och praktiska övningar får du en introduktion till vårt fasciasystem och dess egenskaper. Syftet är att ge dig grundläggande kroppskännedom och större kunskap kring vad fascian gör i vår kropp. Målet är att ge dig en introduktion till fasciasystemet, hur du kan aktivera kroppen på ett annat sätt och jobba mer hälsosamt och förhoppningsvis väcka lusten till att vilja lära dig mer. 

Klassen passar dig som har tränat yoga, pilates eller dans, eller har ett brinnande intresse för att få veta mer om fascia. Var redo att själv utforska nya rörelsemönster framför din dator, padda eller mobiltelefon likväl som att följa ledda rörelser och lyssna på korta föreläsningar. Anteckningsmaterial, sköna kläder och ett öppet sinne är bra att ha med sig till denna direktsända webbklass.

OBS: Klassen kommer sändas med programemt Zoom, se därför till att ha laddat ner det innan. En länk till klassen kommer skickas till dig på mejl 30 minuter innan start. https://zoom.us/download

Upplägg

  1. Incheckning - 10 minuter innan klassen startar
  2. Föreläsning 1 -  Vad består fascia av? Varför är det viktigt att känna till?
  3. Praktik 1 – Demonstration av hur några av fasciakedjorna löper genom kroppen.
  4. Praktik 2 – Rörelsesekvenser och utforskande av kroppskännedom
  5. Föreläsning 2 – Mer fakta om fascians egenskaper och kvaliteter
  6. Praktik 3 – Rörelsesekvenser och medveten träning
  7. Praktik 4 – Meditation/Avslutning
  8. Slutord - Liselotte sammanfattar och ger tips

 

Kursledare: Liselotte Reivén

Liselotte Reivén har arbetat med fokus på kroppens bindväv, vår fascia, på olika sätt under ca 25 år. Dels som kroppsterapeut, men även via pilatesträning och dansundervisning. Hon är utbildad på Danshögskolan och Axelsons och är certifierad pilatesinstruktör från STOTTpilates.Under det egna konceptet Fascia Flow® utforskar Liselotte hur den nya forskningen kring fascia kan integreras med ett mångfacetterat sätt att röra sig. Dansarens/artistens kropp är utgångspunkten i denna kurs där estetiskt uttryck flätas ihop med kunskap om hur vi bygger upp vår fascia på ett sätt som skyddar mot skador och överbelastning.

För mer info om Liselottes verksamhet: www.movementcenter.se

Foton: Anna Carin Isaksson

Dansalliansen

Information

Ledare Liselotte Reivén
Startdatum 2020-03-31
Slutdatum 2020-03-31
Tider Incheckning 14.50
Start: 15.00
Slut: 16.00
Antal dagar 1 dagar
Sista ansökningsdag 2020-03-30
Plats Hemma hos dig
Adress Din adress