Dansalliansen

VIEWPOINTS

Onlineträning

1 - 29 april 2021

Dansalliansen erbjuder tillsammans med Teateralliansen torsdagsträning i Viewpoints för yrkesverksamma skådespelare och dansare.

Improvisationsmetoden Viewpoints bygger på nio förhållningssätt till tid och rum och är ett sätt att skapa utifrån gemensamt fysiskt arbete med tidsmässiga och rumsliga fokus. Genom improvisationer utifrån specifika förutsättningar agerar och reagerar du på de impulser du får. Metoden är skapad av Mary Overlie och Anne Bogart. Den används ofta för att bygga ensembler och skapa kompositionsmaterial till föreställningar, men även som en träning för aktören/artisten och nu tar vi det vidare till onlineträning.

VIEWPOINTS ONLINE 

Träningen är öppen för professionella dansare, men kräver föranmälan på doodle länk varje vecka för att du ska få zoom länk till aktuellt pass. Ny doodle länk finns varje vecka på Dansalliansens och TeaterAlliansens hemsida. Ange din aktuella mejladress. Länk till passet mejlas ut samma dag till den mejladress du angivit.

Vecka 16, (22 april)   

https://doodle.com/poll/vtfwhqapxrwg9vfk?utm_source=poll&utm_medium=link                                                                                                         

Du ska vara uppvärmd innan passet och kan t.ex boka in dig på GAGA People eller värma upp på annat sätt. 

Kursledare: Anne Jonsson är regissör som arbetar med rörelsebaserad scenkonst och är utbildad på Ecole de mime corporel dramatique i London, England och har tränat Viewpoints för Anne Bogart och SITI Company i NY, USA. Ann arbetar även som lärare i rörelsebaserad scenkonst och devising.

Presentationsbilden ovan är från föreställningen Signalisterna på Masthuggsteatern, i regi av Anne Jonsson.

Dansalliansen

Information

Ledare Anne Jonsson
Startdatum 2021-04-01
Slutdatum 2021-04-29
Tider 09.15-10.15
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag -
Plats Online via Zoom
Adress Online via Zoom