Dansalliansen

SOMMARTRÄNING - TAI CHI

10 - 14 augusti 2020

Jakob Pang Isaksson är dansaren som 2010 flyttade till ett berg i Kina. Under 3 år bodde han och studerade med daoistiska munkar och lärde sig om kropp och rörelse i harmoni.

Nu 10 år senare är han en av få västerländska utövare som får kalla sig mästare i Kung Fu, Tai Chi och Qigong. I kinesiska kampkonster börjar rörelserna inifrån kroppen. Struktur, förståelse för kraft tillsammans med smidighet skapar rörelser som har fascinerat i 1000-tals år. Vi kommer att fokusera på Spiral Gong som är en spännande träningsform för styrka, smidighet, andning och flow. Det här är grundläggande träning som inte är stilspecifik utan återfinns såväl i Tai Chi, Qigong och egentligen all form av rörelse. 

https://www.youtube.com/watch?v=DrypyRjyk1Q

Tai Chi är ett skonsamt sätt att träna upp balans, styrka och smidighet. Till skillnad mot den bild många har av Tai Chi går inte alla övningar långsamt. Träningen har flera olika moment som till exempel avslappning och meditation, men även styrka, stretch, självförsvar och de koreograferade formerna. Tai Chi passar för alla och är en rolig och varierande träningsform.

OBS! Träningen är öppen och utan kostnad för professionella frilansdansare och ingen föranmälan krävs dock kan deltagarantalet komma att begränsas på grund av Corona.

Dansalliansen

Information

Ledare Jakob Pang Isaksson
Startdatum 2020-08-10
Slutdatum 2020-08-14
Tider 10.00 - 12.00
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag 2020-08-14
Plats Danscentrum Stockholm
Adress Jungfrugatan 7b