Dansalliansen

SOMATISK TRÄNING

Öppen Sommarträning

17 - 19 augusti 2021

Träningen riktar sig till dig som är intresserad av att få en ökad kroppsförståelse och förstå hur du kan använda den i din dagliga praktik, samt få ett mer hållbart och integrerat sätt att förhålla dig till ditt arbete.

Somatisk träning med Karolin Kent får vikare pga sjukdom

Tisdag: Ina Dokmo

Onsdag: Stine Marcinkowski

Torsdag: Benedikte Esperi

OBS! Tisdagen tar ett maxantal om 8 personer i salen.

Via somatiska metoder lär vi känna kroppens dagsform och förbereder den för resten av dagen. Genom att lyssna och utgå från var vi är skapas möjlighet att utvecklas i samklang med kroppen istället för att arbeta emot den. På så sätt etableras ett hållbart förhållningssätt till våra dansande kroppar som förlänger sett vitalitet. Vi väcker kroppen i utforskande improvisatoriskt material för att hitta ett stödjande och effektivt sätt att röra oss på samt hur vi kan utmana den i storlek, hastighet, nivåer och intensitet. Denna veckan besöker vi olika developmental patterns i olika stadier. Detta är en klass där individen väljer hur mycket en vill utmana sig själv idag.

Karolin Kent - Koreograf, Dansare, Pedagog, Somatisk rörelse praktiker & Laban rörelseanalytiker. Kent har sin bas i flera angränsande discipliner, med tonvikt på rörelsebaserad och visuell konst. Sedan 2011, har hon varit professionellt verksam inom tvärdisciplinär scenkonst, performance och visuell konst nationellt och internationellt. Kent intresserar sig för sammanhang utanför de konstnärliga institutionerna samt inom angränsade fält som pedagogik, rehabilitering, terapi och aktivism. Hennes konstnärliga metoder är improvisatoriska, experimentella, interdisciplinära och somatiska. Konstnärliga frågeställningar berör ofta det existentiella i relation till samtida frågor. Kent är utbildad via Trinity Laban conservatoire of music and dance ochSomatisk rörelsepraktik och rörelse analys vid Laban/ Bartenieff & Somatic studies Internationawww.karolinkent.se

OBS! Träningen är öppen och utan kostnad för professionella frilansdansare och ingen föranmälan krävs. Sommarträning i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Väst. 

Dansalliansen

Information

Ledare Ina Dokmo, Stine Marcinkowski och Benedikte Esperi
Startdatum 2021-08-17
Slutdatum 2021-08-19
Tider 10.00-12.00 (tis-tors)
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag -
Plats Spinn studio
Adress Järntorget 7