Dansalliansen

SÅNGGESTALTNING -avancerad nivå

8 - 15 december 2021

Kursen i avancerad sånggestaltning erbjuder dig möjlighet att ta din vokala- och musikaliska potential ytterligare en nivå genom att utmana dig själv. Denna gång vänder vi oss till skådespelare, dansare och musiker som sjunger regelbundet och ser med fördel att du gått någon tidigare kurs med Pia. Kursen sker i samarbete mellan Dansalliansen, Teateralliansen och Musikalliansen.

Anmälan via Teateralliansen, här

Varje deltagare utgår från sig själv och sin individuella musikaliska förförståelse. På förmiddagarna arbetar gruppen med uppvärmning och andningsövningar, på eftermiddagen sjunger varje deltagare individuellt inför de andra– vilket innebär att en gemensam tillåtande atmosfär är helt avgörande.

Du som antas till kursen ska ha med dig två sånger att arbeta med till första kurstillfället. Det är viktigare att du väljer sånger du verkligen vill sjunga än sånger du tror du klarar av. Du bör dock välja material i en tonart som passar din röst.

Pia Olbyär sångerska och frilansande pedagog/sångcoach på olika teatrar. Sedan 1980-talet undervisar hon studenter på Stockholms dramatiska högskola i sång och sånggestaltning. Pias specialitet är att fokusera på och arbeta med det musikaliska och sceniska uttrycket samtidigt - på lika villkor. Hon hjälper deltagarna att höja sitt sångsjälvförtroende så att de vågar lita på och låta det personliga uttrycket ta plats. www.piaolby.se

Arne Tengstrandmedverkar som ackompanjatör under eftermiddagspassen

Dansalliansen

Information

Ledare Pia Olby
Startdatum 2021-12-08
Slutdatum 2021-12-15
Tider 8-10 + 13-15/12 (ons-tors)(mån-ons)
10.30-16.30
Antal dagar 8 dagar
Sista ansökningsdag 2021-11-21
Plats Dansalliansens kurslokal i Gäddviken
Adress Kvarnholmsvägen 56