Dansalliansen

SÅNGGESTALTNING

20 - 27 april 2022

Kursen i sånggestaltning erbjuder dig möjlighet att ta din vokala- och musikaliska potential ytterligare en nivå genom att utmana dig själv.

Denna gång vänder vi oss till skådespelare, dansare och musiker som vill lära sig mer om sin egen rösts möjligheter. Kursen sker i samarbete mellan Dansalliansen och Teateralliansen.

Platser: 8 (4 dansare & 4 skådespelare)

Varje deltagare utgår från sig själv och sin individuella musikaliska förförståelse. På förmiddagarna arbetar gruppen med uppvärmning och andningsövningar, på eftermiddagen sjunger varje deltagare individuellt inför de andra– vilket innebär att en gemensam tillåtande atmosfär är helt avgörande.

Du som antas till kursen ska ha med dig två sånger att arbeta med till första kurstillfället. Det är viktigare att du väljer sånger du verkligen vill sjunga än sånger du tror du klarar av. Du bör dock välja material i en tonart som passar din röst.

Pia Olbyär sångerska och frilansande pedagog/sångcoach på olika teatrar. Sedan 1980-talet undervisar hon studenter på Stockholms dramatiska högskola i sång och sånggestaltning. Pias specialitet är att fokusera på och arbeta med det musikaliska och sceniska uttrycket samtidigt - på lika villkor. Hon hjälper deltagarna att höja sitt sångsjälvförtroende så att de vågar lita på och låta det personliga uttrycket ta plats. www.piaolby.se

Arne Tengstrand medverkar som ackompanjatör under eftermiddagspassen

Dansalliansen

Information

Ledare Pia Olby
Startdatum 2022-04-20
Slutdatum 2022-04-27
Tider 20-22 (ons-fre) + 25-27/4 (mån-ons)
10.30-16.00
Antal dagar 6 dagar
Sista ansökningsdag 2022-04-07
Plats Dans- och Teateralliansens kurslokal
Adress Kvarnholmsvägen 56