Dansalliansen

RYTM – workshop i närvaro och musikalitet

För dansare och skådespelare

18 - 20 januari 2023

Under tre förmiddagar får du spela rytmer med din egen kropp som instrument. ”Bodypercussion” är stimulans för både kropp o huvud. Musiken upplevs fysiskt i kroppen, och ni kommer öva lyssnandet genom att spela tillsammans.

Du kommer öka din närvaro och din musikalitet, men även ditt självförtroende. Tillsammans skapar ni svängig musik ihop som både hörs och känns. Kroppen är ett fantastiskt instrument som ni kommer testa i rörelser, men också hur den låter. Upplev glädjen i att spela enkel musik tillsammans och känna kraften som skapas i gruppen.

Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte heller vara ”musikalisk”.
Det som behövs är lust och nyfikenhet.

Peter Lagergren är dansare och musiker med 36 år i yrket. Från balett till trummor och nutida dans till stepp och rytmer och Bodypercussion. Skapade gruppen Rytm bá med Conny Jansson 1999 och gruppen har satt sin egen prägel på den rytmiska dans scenen. Numera frilansartist och pedagog med ett särpräglat intresse för rytmer med kroppen som främsta instrument.

Språk: svenska

Denna kurs görs i samarbete med Teateralliansen d.v.s. yrkesverksamma skådespelare och dansare kommer gå workshopen tillsammans.
Dansalliansen

Information

Ledare Peter Lagergren
Startdatum 2023-01-18
Slutdatum 2023-01-20
Tider 10.00-12.00
(kaffe står uppdukat 09.30. Då är det även möjligt att göra egen uppvärmning)
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2023-01-15
Plats Teater- och Dansalliansens kurslokal
Adress Kvarnholmsvägen 56