Dansalliansen

Old and Gold – Experience on stage

Workshop under GBG mimfestival 2022

13 - 16 september 2022

Utifrån de egna erfarenheterna arbetar vi och reflekterar över yrket – fysisk teater, mim, dans – och över yrkesrollen för kvinnor över 50+.

Hur ser yrket ut när vi som äldre tappar i fysisk styrka och kapacitet, när skadorna inte låter sig rehabiliteras bort och när vi förväntas ha jobbat färdigt. Vad uppstår då? Hur går vi vidare? Hur förvaltar vi den kunskap och de erfarenheter som vi erövrat under många yrkesaktiva decennier? Hur delar vi med oss av den?

Några av frågorna vi kommer att arbeta med är också hur vi blir sedda av våra kollegor/ vår omvärld och hur v i själva ser på vår framtid. Öppen för alla 50+ (i år börjar vi med en grupp för kvinnor)

Som deltagare delar du med dig av personligt gjorda erfarenheter och av valda delar av din praktik. Tanken är att vi ska arbeta vidare utifrån det som uppstår i samtal och övningar. Mot slutet av workshopen håller vi tillsammans i ett seminarium öppet för alla där vi på olika sätt redovisar vad vi kommit fram till.

Antal deltagare: 10 st. Urvalet görs i samråd mellan deltagande parter och kursledarna. 

Ansök: Ansök om deltagande i workshopen med cv och en motivering till varför du vill vara med samt vad du skulle vilja tillföra i form av frågor, övningar, arbetssätt och kunskap som du vill dela med dig av till gruppen.

Workshopen görs i samarbete med TeaterAlliansen, Dansalliansen och ADAS Teater

Fia Adler Sandblad: Initiativtagare och workshopledare. Konstnärlig ledare för ADAS teater på Konstepidemin i Göteborg med rötterna i den fysiska teatern.

Lena Stefenson: workshopledare. Koreograferande regissör, mimskådespelare och lektor i mimgestaltning på SKH. Jag vill skapa tills jag dör och ser det som att konsten och livet är lika långa.

Vid frågor: adas@konstepidemin.se
Dansalliansen

Information

Ledare Fia Adler Sandblad & Lena Stefenson
Startdatum 2022-09-13
Slutdatum 2022-09-16
Tider 10.00-16.00 (tisdag-fredag)
Antal dagar 4 dagar
Sista ansökningsdag 2022-09-16
Plats Konstepidemin
Adress Konstepidemins väg 6