Dansalliansen

NÄTVERKS- OCH FORTBILDNINGSRESA TILL BRÅDJUPA

DA ung

1 - 4 September 2022

Dansalliansen kommer den 1–4 september 2022 erbjuda upp till åtta nyexaminerade dansare en nätverks- och fortbildningsresa till Brådjupa.

Brådjupa är en festival där vi både får ta del av koreografers färdiga verk och danskonstnärers utforskande processer. Det blir dansklasser, workshops, konstnärssamtal, labb, filmvisningar, jam, panelsamtal, residensvisningar, gästspel och Late night meet. Vi kommer att resa ner den 1 september för att finnas på plats och ta del av programmet 2–4 september. Program och information finns på https://www.bradjupa.se/.
 

Med på resan kommer även Petra Wormbs och Sofia Yaregal från Dansalliansen att finnas för att guida deltagarna. Petra Wormbs och Sofia Yaregal har båda tidigare arbetat som dansare och har lång erfarenhet av att arbeta med kompetens- och karriärutveckling för dansare.

Petra Wormbs är utbildad på Balettakademien Stockholm och Dansarlinjen på Danshögskolan har arbetat med några av Sveriges mest namnkunniga koreografer. Petra Wormbs är även utbildad i marknadskommunikation på Berghs School of Communications. Sedan 2008 har hon arbetat på Dansalliansen, med ansvar för bland annat kompetensutveckling för dansare. Sofia Yaregal är utbildad på Svenska Balettskolan och Balettakademien Stockholm och har haft en lång karriär som dansare i Sverige och internationellt i danskompanier, med fria koreografer och inom institution. Sofia Yaregal har även genomgått FEI:s Certifikat HR utbildning. Sedan 2007 har hon arbetat på Dansalliansen, med ansvar för bland annat förmedlingsinsatser och karriärutveckling för dansare.

Vem kan söka? Dansare som har examinerats under de senaste tre åren kan ansöka om att delta i insatsen.

 Vad ingår? Dansalliansen bekostar festivalpass, resa och boende.

Sista ansökningsdag 9 augusti 2022. Om du blir antagen till att delta kommer vi att meddela detta kort efter sista ansökningsdatum.
Dansalliansen

Information

Ledare Petra Wormbs & Sofia Yaregal
Startdatum 2022-09-01
Slutdatum 2022-09-04
Tider varierande tider 1-4 september
Antal dagar 4 dagar
Sista ansökningsdag 2022-08-09
Plats Blekinge Dansfestival, Lokstallarna, Karlshamn
Adress Prinsgatan 33