Dansalliansen

NÄTVERKS- OCH FORTBILDNINGSRESA TILL BIBU

DA ung

15 - 18 maj 2024

Dansalliansen kommer den 15–17 maj 2024 erbjuda upp till sex nyexaminerade dansare en nätverks- och fortbildningsresa till Bibu. Hemresa lördagen den 18 maj.

Bibu är en samlingsplats för scenkonst för barn och unga som erbjuder möjlighet ta del av intressanta föreställningar och samtal samt möta potentiella arbetsgivare. Dansalliansen kommer att sätta ihop ett utvalt program för de som deltar på resan, som kan kompletteras efter egna önskemål. Programmet omfattar bland annat daglig träning, Master Class med koreografen Niki Sappos, föreställningar och möten med koreografer och dansare. På plats kommer även Petra Wormbs och Sofia Yaregal från Dansalliansen att finnas för att guida deltagarna. 

Bibu är en biennal med fokus på scenkonst för barn och unga. Bibu äger rum 15-18 maj 2024 i Helsingborg. 

Årets biennalprogram kommer bl.a. att bestå av:
·             juryvalda svenska produktioner
·             internationella produktioner producerat för barn och unga runt om i världen
·             Ett brett seminarie- och workshopprogram
·             Kringaktiviteter och möjlighet att nätverka

Mer om programmet för årets Bibu finns på Scenkonstbiennal | Bibu

Petra Wormbs och Sofia Yaregal har båda tidigare arbetat som dansare och har lång erfarenhet av att arbeta med kompetens- och karriärutveckling för dansare. Petra Wormbs är utbildad på Balettakademien Stockholm och Dansarlinjen på Danshögskolan har arbetat med några av Sveriges mest namnkunniga koreografer. Petra Wormbs är även utbildad i marknadskommunikation på Berghs School of Communications. Sedan 2008 har hon arbetat på Dansalliansen, med ansvar för bland annat kompetensutveckling för dansare. Sofia Yaregal är utbildad på Svenska Balettskolan och Balettakademien Stockholm och har haft en lång karriär som dansare i Sverige och internationellt i danskompanier, med fria koreografer och inom institution. Sofia Yaregal har även genomgått FEI:s Certifikat HR utbildning. Sedan 2007 har hon arbetat på Dansalliansen, med ansvar för bland annat förmedlingsinsatser och karriärutveckling för dansare.

Vem kan söka? Dansare som har examinerats under de senaste tre åren (2020-2023) kan ansöka om att delta i insatsen.

Vad ingår? Dansalliansen bekostar biennalpass, resa, boende och daglig träning.

Sista ansökningsdag 14 april 2024. Om du blir antagen till att delta kommer vi att meddela detta kort efter sista ansökningsdatum.
Dansalliansen

Information

Ledare Sofia Yaregal och Petra Wormbs
Startdatum 2024-05-15
Slutdatum 2024-05-18
Tider 09.00-17.00 ( program ons-fredag)
Hemresa lördag
Antal dagar 4 dagar
Sista ansökningsdag 2024-04-18
Plats BIBU Helsingborg/Continental Apartment Hotel
Adress Mariagatan 8