Dansalliansen

MÖTE MED KOREOGRAF

17 - 21 april 2023

Malin Elgán ger en workshop i samtida dans och särskilt det obestämda i dans.

Med såväl enkla som mer komplexa steg, från diverse sammanhang, kommer deltagarna att navigera genom en bredare konstnärlig diskurs om former, format och media. Det resulterar i en diskussion om estetik – vad estetiken innefattar och utesluter – och samtidigt i samtal om det vi specifikt ser, hör och på annat sätt erfar genom den dans som uppstår i situationen. Meningen är att genom en serie rörelser, i godtycklig ordning, ge plats för den delade upplevelsen. Parallellt med det är avsikten att utveckla en problematik om det obestämda.

Workshopen sker i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Syd
Fotograf: Ulf Lundin
 
Malin Elgán är koreograf och konstnär, baserad i Stockholm och internationellt verksam. Elgán intresserar sig för konsten bortom det genre-specifika och opererar genom en expanderad koreografisk praktik – via diverse uttryck, format och media. Hon låter inte dansen begränsas till vissa rörelser och platser utan tar den ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser. Hennes verk har spelat på scener såsom MDT, Dansens Hus och Kulturhuset i Stockholm. Likaså har hennes verk visats i konstsammanhang bland annat på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bonniers Konsthall i Stockholm samt på Göteborgs konsthall, Nasjonalmuseet och Kunstnernes Hus i Oslo, Poppositions i Bryssel, Ausland i Berlin liksom på Museum of Contemporary Art i Zagreb.

Nu senast var hon aktuell med verket Läst till hälften, i samarbete med MDT, i Picassoparken intill Moderna Museet, i Stockholm juni 2022. I januari 2023 visades hennes Barnformen på Moderna Museet Malmö.
Dansalliansen

Information

Ledare Malin Elgán
Startdatum 2023-04-17
Slutdatum 2023-04-21
Tider 11.15-16.15 (måndag-fredag)
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag 2023-04-10
Plats Danscentrum Syd
Adress Bergsgatan 29