Dansalliansen

MÖTE MED KOREOGRAF

12 - 13 mars 2024

Koreografen Anna Källblad och konstnären Helena Byström söker kvinnliga dansare för ett nytt verk för scen och offentliga rum.

I workshop presenterar vi vårt konstnärskap och arbetssätt. Vi arbetar fysiskt med de teman och frågeställningar vi just nu utforskar, som kropp i relation till plats, makt, historia och samtid. 
 
Vi arbetar med ett nytt verk för scen och offentliga rum som handlar om kropp i relation till plats, makt, historia och samtid och som är en fortsättning på det utforskande vi arbetat med i City Horses. Premiär i juni 2024. Vi söker kvinnliga professionella dansare i alla åldrar som är intresserade av temat, med stark teknik (kan vara olika i olika dansgenrer), god fysik och improvisationsvana, samt gärna med erfarenhet av sång och eller kulning.

Byström och Källblad är en internationellt verksam duo bestående av koreografen Anna Källblad och konstnären Helena Byström. De skapar dansföreställningar, installationer och film för scen, galleri och offentliga rum. De har visat sina verk på bland annat Dansens hus, MDT Moderna dansteatern, Kulturhuset, Avcii Arena, Liljevalchs+ och Moderna Museet. Under 2021-2023 turnerade de med City Horses i Europa till bland annat Julidans, Tanz im August, Roskilde Festival, Australien och Mexiko. De turnerar med Big Pulse Dance Alliance och har stöd från Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Västmanland och Stockholm. https://cityhorses.se/
Dansalliansen

Information

Ledare Anna Källblad och Helena Byström
Startdatum 2024-03-12
Slutdatum 2024-03-13
Tider 13.00-16.00 (tisdag-onsdag)
Antal dagar 2 dagar
Sista ansökningsdag 2024-02-24
Plats Dansalliansen Studio
Adress Ryssviksvägen 2, 5tr