Dansalliansen

MÖTE MED KOREOGRAF

26 - 30 april 2021

Malin Elgán ger en workshop i koreografi, om koreografins avgörande arbete med tid.

Sätt att verka genom tid kopplas till idéer om omfördelning av rörelser, former och format, vår rörelsefrihet samt skifte av kontexter. Det kommer att handla om dansens och dansarens roll i det hela, om hur dessa förhåller sig till rörelser och form och påstådda betydelser. Situationen kommer att bestå av såväl en diskussion om estetik som steg som vi känner till och inte. Resultatet kommer att förbli obestämt.

Malin Elgán är koreograf och konstnär, baserad i Stockholm och internationellt verksam. Elgán intresserar sig för konsten bortom det genre-specifika och opererar genom en expanderad koreografisk praktik – via diverse uttryck, format och media. Hon låter inte dansen begränsas till vissa rörelser och platser utan tar den ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser. Hennes verk har spelat på scener såsom MDT, Dansens Hus och Kulturhuset i Stockholm. Likaså har hennes verk visats i konstsammanhang bland annat på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bonniers Konsthall i Stockholm samt på Göteborgs konsthall, Nasjonalmuseet och Kunstnernes Hus i Oslo, Poppositions i Bryssel, Ausland i Berlin liksom på Museum of Contemporary Art i Zagreb.

Nu senast var hon aktuell med Barnformen på MDT i Stockholm, där fyra dansare i 11-årsåldern dansade hennes tidigare verk Formen sa: gör från 2007.

Foto Ulf Lundin

Dansalliansen

Information

Ledare Malin Elgán
Startdatum 2021-04-26
Slutdatum 2021-04-30
Tider 10.00-16.00 inkl lunchpaus
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag 2021-04-18
Plats ccap studio
Adress Körsbärsvägen 9nb