Dansalliansen

MASTER CLASS

12 - 14 oktober 2020

En Master Classen i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Stockholm med den dansande koreografen Helena Franzén som tillbringar många timmar i studion för att utforska nytt rörelsematerial.

Helena firade 30 år som verksam dansare och koreograf med sin utställning Mitt dansande liv på Dansmuseet i Stockholm som ägde rum vintern/ våren 2020. 

Nu ger hon Master Class på Danscentrum i Stockholm 12-14/10 där dansare får möjlighet att djupdyka i hennes rörelseuniversum. Spår av äldre verk från 90- talet och framåt kommer att dyka upp.

Det blir en "Franzén deluxe" med extra av allt av hennes danshistoria då och nu!

De tre dagarna avslutas med en öppen visning i Dancentrum Stockholms studio

Helena Franzén är en koreograf hängiven rörelsens gränslösa variationsrikedom, en koreograf vars verk präglas av det precisa i rörelsekvalitet och uttryck. Hennes verk beskrivs ofta med ord som ”fysisk intelligens”, ”rörelse-poesi med nerv och närvaro”,…skapar den artikulerade kroppens poesi” beskrivningar som tydliggör hennes plats i det svenska danslandskapet.

Helena har skapat verk för bland annat: Göteborgs Operans danskompani, Skånes Dansteater, Norrdans, Nytt Dansk Dansteater/ Köpenhamn, Regionteater Väst, Kungliga Operan/ 59 North, Stockholm, Mobita Dansco, Tammerfors, Kungliga Operan i Köpenhamn och The Edge/ London.  Parallellt med scenföreställningar arbetar Helena med dansfilm och hennes filmer har bl.a presenterats på flera internationella dansfilmfestivaler som Loikka Dance festival, Helsingfors, Tessaloniki Dance festival, Grekland och Stockholm Dance festival.

Efter utbildningen på Balettakademien i Stockholm och koreografutbildningen på Stockholms konstnärliga högskola, har Helena Franzén varit verksam som koreograf och dansare i 30 år och koreograferat närmare 90 sceniska verk. Helena Franzén har turnerat i Skandinavien, Europa och USA. Hon är en eftertraktad lärare och undervisar teknikklasser och repertoar för kompanier i Europa och Skandinavien.

https://helenafranzen.se/

 

Dansalliansen

Information

Ledare Helena Franzén
Startdatum 2020-10-12
Slutdatum 2020-10-14
Tider 12.30-16.00
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2020-10-07
Plats Danscentrum Stockholm
Adress Jungfrugatan 7b