Dansalliansen

LÄR DIG FILMA DANS

Webbkurs

2 - 4 november 2020

Det här är en kurs för dig som vill lära dig filma dans på bästa sätt och använda denna kunskap till att skapa en skräddarsydd film som visar det bästa hos dig som dansare

Gör en Selftape och använd film för att presentera dig som dansare. På kursen går vi igenom allt från dramaturgi, hur du spelar in, hur du klipper och redigerar samt hur du distribuerar din film. Efter avslutad kurs kommer du ha de verktyg som krävs för att göra en professionell inspelning av dans.

KURSINNEHÅLL

Intro - Dans och rörelse på film. Vi tittar på en rad korta dansfilmer, analyserar och lära oss vad som fungerar och vad vi bör undvika.

Grunderna i att filma – Vi lär oss arbeta med de verktyg vi har till hands (smartphone, systemkamera, videokamera) för att få ut bästa tänkbara kvalité

Ljussättning och ljud – vi går igenom hur du skall tänka kring ljussättning och ljudupptagning för att din film skall upplevas professionell.

Dramaturgi och struktur – Vi lär oss hur du bygger upp en film med avseende på struktur, längd, klipp, vinklar, kamerans position och rörelse, musik, tal, etc.

Klippning – Vi visar enkla redigeringsprogram där du själv kan klippa och utveckla dina filmer på egen hand.

Övningar – Tillsammans skapar vi filmer med oss själva i huvudrollen. Vi arbetar i mindre team och hjälper varandra skapa en film.

Plattform för kursen: Vi kommer att använda Zoom för lektionerna. Du kommer att få en inbjudan där du uppmanas att ladda ner en Zoom -klient till din dator. Gör gärna detta i god tid innan kursstart på https://zoom.us

Vi kommer att använda en face-book grupp för att dela filmer vi skapar under kursen. Varje deltagare kommer att få en personlig inbjudan till denna grupp.

Tekniskutrustning: Under kursen behöver du en kamera för att genomföra vissa övningar. iPhone, Android eller systemkamera/videokamera fungerar bra.

Du kommer att behöva ett stativ till din kamera för att kunna filma dig själv under övningarna. Om du inte har ett stativ då kommer här ett förslag på ett prisvärt och bra stativ för din mobilkamera.  (299 kr)

https://kaffebrus.com/produkt/vloggstativ-for-mobil

Du behöver ett program att klippa film med iMovie (Mac/iPhone) eller FilmoraGo (PC/Android) Båda är gratis och laddas ner som en app till din telefon eller som ett program på din dator.

Instruktörer

Håkan Larsson - Fotograf och filmare med gedigen dansbakgrund

Anders J Larsson - Fotograf och filmare med passion för dans

Dansalliansen

Information

Ledare Anders J Larsson & Håkan Larsson
Startdatum 2020-11-02
Slutdatum 2020-11-04
Tider 13.00-17.00 (måndag-onsdag)
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2020-10-28
Plats
Adress Online via Zoom