Dansalliansen

KREATIVT SKRIVANDE - En coachande skrivarkurs för dansare

Webbkurs

20 september - 4 oktober 2021

En coachande kurs i kreativt skrivande kring yrkeskunnande och konstnärligt uttryck. Du och övriga deltagare får under tre halvdagar möjlighet att tillsammans med regissören Anna Pettersson utforska olika ingångar till kreativt skrivande.

Syftet med kursen är att du ska få reflektera över hur du med språkets hjälp på ett kreativt sätt kan beskriva ditt gestaltande konstnärskap. Målet är att du ska  få kunskap att använda dig av i ditt fortsatta skrivande, oavsett om det gäller att till exempel formulera en ansökan, skriva ett cv eller skapa ett manus. 

Kursen sker via Zoom vid tre tillfällen 20/9, 27/9 och 4/10 kl.10.00-13.00. Hemuppgifter ingår med feedback från kursledaren under Zoom-träffarna. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga på arbetet med texterna, men räkna med minimum en timme mellan varje träff.

Om du blir antagen till kursen! Ta fram en text/texter som du har skrivit och som du vill arbeta vidare med och skicka in en vecka före kursstart till sassa@kulturakademin.com. Det behöver inte vara färdiga texter utan kan vara ett upplägg, ett förslag etc.

Introduktion: Språket kring utövarens praktik, olika kvalitéer, att sätta ord på det utövaren gestaltar fysiskt.

Inspirationsdel: Exempel, begrepp, egna och andras formuleringar (recensioner, projektbeskrivningar, hemsidor, arbetsansökningar.)

Uppgift: Att formulera sig kring sitt yrkeskunnande, konstnärskap. Alla deltagare skickar sina texter till kursledaren som ger feedback med kommentarer och reflektioner. 

En workshop initierad av Dansalliasnen i samarbete med Kulturakademin

Anna Pettersson är teaterchef på Strindbergs Intima Teater, skådespelare, regissör och även doktorand vid Stockholms konstnärliga högskola inom konstnärlig forskning. Hennes uppsättning av Fröken Julie på Strindbergs Intima Teater, med sig själv som enda medverkande, blev mycket uppmärksammad och för den belönades hon med TCO:s kulturpris, Svenska Teaterkritikernas pris och DN:s kulturpris. Anna har regisserat ett trettiotal uppsättningar, bland annat Bernardas Hus på Stockholm Stadsteater, Vildanden och Hedda Gabler på Dramaten och Alice i Underlandet på Göteborg Stadsteater. 

Dansalliansen

Information

Ledare Anna Pettersson
Startdatum 2021-09-20
Slutdatum 2021-10-04
Tider 10.00-13.00
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2021-09-12
Plats Online via Zoom
Adress Online via Zoom