Dansalliansen

KINGS & QUEENS - DRAG WORKSHOP

27 - 28 april 2022

Syftet med workshopen är att ge en kroppslig erfarenhet och förståelse för genusbetingade strukturers betydelse. Du som deltagare får på ett lekfullt sätt utforska "drag" genom övningar i fysisk gestaltning, attribut och improvisation.

Målet är att du som deltagare genom dessa övningar får tillgång till en större samling möjliga och tillåtna uttryck att använda dig av både privat och på scen. Du kommer även ha möjlighet att skapa eget scenkonstnärligt material utifrån karaktärs- och textarbete. Vi varvar praktiska övningar med reflektion och diskussion.Kursen är för dig som vill utforska nya uttryck inom skådespeleri och gestaltning och är intresserad av eller nyfiken på genus och normkritik. 

PotatoPotato Scenkonst är ett experimentellt scenkonstkollektiv baserat i Malmö och Stockholm. Inom projektet Squeer har PotatoPotato de senaste tio åren skapat föreställningar och workshops som undersöker normer och kategoriseringar utifrån drag-tekniker. Genom sina dragking och dragqueen-karaktärer har de utmanat och överraskat sin publik i över 35 olika shower. PotatoPotato definierar ”drag” som ett kroppsligt sätt att utforska genus, på och utanför scenen. Mer info på www.potatopotato.se

Foto: Julia Lindemalm

Dansalliansen i samarbete med TeaterAlliansen och Kulturakademin

 

DAG 1 

10.00 - Introduktion och uppvärmning

10.30 - Fysiska övningar

11.30 - Genomgång av attribut och kostym

12.00 - Lunch 

13.00 - Attribut och kostym

14.00 - Karaktärsarbete och Improvisation.

15.00 - Reflektioner

DAG 2

10.00 - Tankar från gårdagen, ombyte och uppvärmning

11.00 - Improvisation

12.00 - Lunch (vi äter tillsammans som en del av kursen)

13.00 - Improvisation & textarbete

15.00 - Avslutande reflektion

Paulina Göth är en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst. Paulina verkar konstnärligt som skådespelare, drag-artist, sångare och DJ, samt projektleder dragprojektet Squeer och DJ-konstkonceptet Contemporary Performing Beats.Paulina är även teaterpedagog och har utformat och lett workshops i samarbete med bland annat Forum för Levande Historia, Skapande Skola, Pedagogiskt Initiativ och Teaterhögskolan i Malmö, huvudsakligen inom projekten Squeer och Drag’n Dj. Hon arbetar även med regi-uppdrag i olika delar av skaparprocesser i samarbete med andra fria scenkonstaktörer. 

Jenny Möller Jensen är en av fem konstnärliga ledare för PotatoPotato Scenkonst och en av grundarna till dragprojektet Squeer. Jenny är skådespelare, musiker och regissör, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och specialiserad på drag- och devisingmetoder. Hon har tidigare utformat och lett workshops för bland annat Stockholms Stadsteater, Teaterhögskolan i Malmö och Ung Scen Öst. 

Dansalliansen

Information

Ledare Paulina Göth och Jenny Möller Jensen
Startdatum 2022-04-27
Slutdatum 2022-04-28
Tider 10.00 - 16.00
Antal dagar 2 dagar
Sista ansökningsdag 2022-04-10
Plats Spinn studio
Adress Järntorget 7