Dansalliansen

GAGA DANCERS

Öppen Sommarträning

9 - 13 augusti 2021

Gaga-träningen tar sin utgångspunkt i idén om rörelsens dynamiska, läkande och ständigt föränderliga kraft.

Gaga är det rörelsespråk som utvecklats av Ohad Naharin under många år, parallellt med hans arbete som koreograf och konstnärlig ledare (1990-2018) av Batsheva Dance Company. Gaga ger en ram för att upptäcka och stärka kroppen med flexibilitet, uthållighet, smidighet och koordination och samtidigt stimulera alla sinnena och fantasin.

Gaga / dancers klassen fördjupar dansarens medvetenhet om fysiska förnimmelser, genom att utöka sina möjligheter av tillgängliga rörelsealternativ, förbättra sin förmåga att nyansera energi och använda sin explosiva kraft, och berika rörelsekvaliteten med ett brett utbud av olika texturer. Under klasserna guidas dansaren av läraren för att introducera nya rörelseutmaningar, där läraren uppmanar deltagarna att våga besöka mer okända platser för att kanske upptäcka nya möjligheter till rörelse i kroppen.

Photo: Ascaf

Gaga/dancers klassen är 75 minuter

OBS! Träningen är öppen och utan kostnad för professionella frilansdansare och ingen föranmälan krävs. Sommarträning i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Stockholm. 

Emma Rozgoni är utbildad i dans vid Kunsthögskolan i Oslo. Efter många års utforskande i Gaga-tekniken, med Ohad Naharin och Batsheva Dance Company, frilansande i Amsterdam och Israel, samt ett år vid Gaga Teacher Program, blev Emma certifierad lärare 2012. Hon har undervisat bland annat vid Cullbergbaletten, Carte Blanche Dance Company, K.Kvarnström & Co, Skånes Dansteater, Teateralliansen, Dansalliansen, Iceland Academy of the Arts, Kunsthögskolan i Oslo, mfl..Emma är också initiativtagare och medskapare till Improvisations festivalen i Ytterjärna Metamorphosis- Improvisation and Movement Research Festival.          

Dansalliansen

Information

Ledare Emma Rozgoni
Startdatum 2021-08-09
Slutdatum 2021-08-13
Tider 12.00-13.15
(mån-fre)
Antal dagar 5 dagar
Sista ansökningsdag -
Plats Klotet Dansens hus
Adress Wallingatan 19