Dansalliansen

FLAMENCO FUSION

22 - 24 augusti 2023

Möt koreografen och dansaren José Manuel Álvarez vars arbete utgår från flamenco ur ett samtida perspektiv och där han utforskar kroppens olika uttrycksmöjligheter.

Workshopen riktar sig till dig som dansare inom andra genrer och stilar med syftet att berika ditt rörelsevokabulär samt musikaliska medvetenhet med flamencon som verktyg. Dessa två dagar kommer José ge dig den unika möjligheten att närma dig flamencon på det sätt som är ett starkt signum för denna konstform: dansens nära samspel till musiken. Klasserna kommer att vara utan skor för att tydligare kunna utforska kroppens uttryckspotential och rytmik med flamencon som rörelsespråk. Ni kommer att jobba med ett för detta ändamål specialkomponerat gitarrstycke och även ha kompositören och gitarristen Robert Svärd med på klasserna för att få en optimal känsla av kommunikationen mellan dans och musik!

José Manuel Álvarez (född i Sevilla 1985, numera bosatt i Barcelona),  är flamencodansare och koreograf och har varit yrkesverksam dansare i mer än 15 år och har dansat i kompanier såsom Marco Flores (vi såg honom på Storan i ”Laberíntica” för några år sedan), Olga Pericet, Ruben Olmo och Javier Latorre och varit koreograf till ett flertal olika kompanier och uppsättningar. Han är även koreografisk rådgivare åt sångerskan Rosalía. Sedan 2014 har han koreograferat sina egna produktioner, och 2018 startade han sitt eget kompani. bl a ”Bailes Colaterales” (2019), ”Cruces” (2020) och ”El Rumbudróm (2021). Han är konstnärlig ledare för sitt eget danskompani. Han undervisar - förutom på sin egen skola La Capitana Espacio Flamenco i Barcelona - på många platser i världen. 

Robert ’Robi’ Svärd  är en flerfaldigt prisbelönt flamencogitarrist och kompositör och har etablerat sig som en internationellt erkänd flamencogitarrist.  Han har vid ett flertal tillfällen arbetat med den i Göteborg etablerade  flamencodansaren Ann Sehlstedt som kommer ge den dagliga träningen under veckan.

Workshopen är ett samarbete mellan Dansallianse och Danscentrum Väst.
Möjlighet till flamencointroduktion med Ann  Sehlstedt måndag-torsdag mellan 12.00-13.30.
Dansalliansen

Information

Ledare José Manuel Álvarez
Startdatum 2023-08-22
Slutdatum 2023-08-24
Tider 12.00-13.30 (måndag-torsdag) introduktion.
13.45-15.45 (tisdag-torsdag) workshop
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2023-08-18
Plats Danscentrum Väst Ärlegården
Adress Ärlegatan 3