Dansalliansen

ACTION BASED CHOREOGRAPHY

5 - 7 november 2019

En workshop fylld av lust, glädje, och kärlek till dansen och rörelsen som uttrycksmedel, med material från några av Lidias tidigare koreografier

Workshopen startar med en klass som är baserad på den klassiska balettens grunder men med en modern twist. För Lidia är det viktigt att det finns ett bra flöde i övningarna och att arbeta organiskt med hela kroppen. Hon fokuserar därför mycket på kvaliteten i varje enskild rörelse. En viktig aspekt med klassen är att deltagarna ska bli uppvärmda och redo för resten av dagens övningar.

I workshopen kommer deltagarna arbeta med material från några av Lidias tidigare koreografier för att deltagarna ska få en känsla för hennes rörelsespråk. Gruppen arbetar sedan vidare med kreativt skapande där ni provar på olika sätt att skapa ett rörelsematerial. I sitt koreograferande tar Lidia ofta sin utgångspunkt i vardagliga rörelser och situationer. Hon använder en egen metod som är baserad på aktioner eller handlingar. För Lidia handlar det om att utgå från och plocka fram det naturliga rörelsespråk som alla har och dagligen använder. Allt kan omvandlas till koreografi. För Lidia är det koreografiska hantverket mycket viktigt och hon lägger stor vikt vid alla små detaljer. Lidia tycker också att det är spännande att testa olika sätt att förhålla sig till rummet, scenografi och olika objekt. Kroppsmedvetenhet och scennärvaro är komponenter som hela tiden är närvarande. 

Workshopen är ett samarbete mellan Dansalliansen, Kulturakademin och Danscentrum Väst.

Lidia Wos är frilansande dansare och koreograf med över 25 års erfarenhet från olika danskompanier och institutioner i bland annat Sverige, Polen, Tjeckien, Nederländerna och USA. Under sin karriär har hon mött ett mycket stort antal koreografer, dansare, pedagoger och klasslärare. Hon har arbetat med allt från klassisk balett och drama­tisk teater till modern konceptuell dans och samtida dansteater. Baserat på sina er­farenheter har Lidia utvecklat en egen arbetsmetod och stil som bygger på ett organ­iskt rörelsespråk, lustfylld uppfinningsrikedom och respekt för sin omgivning. Detta är något som genomsyrar såväl hennes eget skapande som hennes undervisning.

Dansalliansen

Information

Ledare Lidia Wos
Startdatum 2019-11-05
Slutdatum 2019-11-07
Tider 09.30 - 11.00 Klass
11.15 - 13.15 Workshop
13.15 - 14 00 Lunch
14.00 - 16.00 Workshop
Antal dagar 3 dagar
Sista ansökningsdag 2019-10-27
Plats Danscentrum Väst
Adress Ärlegatan 3