Dansalliansen

Katarina Eriksson

Katarina Eriksson
Foto: Håkan Jelk
Katarina Eriksson är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm och The National Ballet School of Canada i Toronto. 1990 anställdes hon vid Kungliga Baletten i Stockholm.

Sedan 1995 har Katarina arbetat som frilansande dansare på den moderna dansscenen. Bland de koreografer Katarina arbetat med kan nämnas Ina Christel Johannessen, Cristina Caprioli, Lotta Melin och Örjan Andersson. Hon har under en längre tid samarbetat med koreograferna Björn Elisson och Helena Franzén i ett flertal produktioner.

Katarina har även erfarenhet som koreograf, gör performanceföreställningar och undervisar. Hon startade danskollektivet Räserbyrån 1997 tillsammans med Per Sacklén och Håkan Mayer och har samarbetat med konstnärerna Karin Lind och Maria Hurtig samt med dansaren och koreografen Ingo Reulecke i Berlin.Hon har under de senaste åren arbetat med de egna produktionerna Längs vägen, Tyst vandring och Prassel för Räserbyrån, Folkoperans uppsättning Carmen Moves i regi och koreografi av Örjan Andersson samt Helena Franzéns verk What´s left behind.

Under den senaste perioden har Katarina arbetat med Räserbyrån och medverkat i City horses av Anna Källblad och Helena Byström.