Dansalliansen

Sofia Södergård

Sofia Södergård
Foto: Carl Thorborg
Sofia Södergård är utbildad vid Balettakademien Stockholm under åren 2008-2011 samt inom street och klubbdans scenen i New York. 2015 gick hon den kompletterande skådespelarutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola.

Sofia frilansar som dansare och koreograf och har bland annat medverkat i föreställningen PRIDE i regi av Falk Richter, Cabaret i regi av Nina Wester och Tolvskillingsoperan på Folkoperan. Hon har spelat Jean i Fröken Julie 2.0 och Elake Måns i Pelle Svanslös Musikalen.

Hon var en av grundarna och medlemmarna i danskomapiet P*fect som bland annat framträtt på Sadlers Wells i London, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga. Hon har koreograferat för både musikal och teater, bland annat Cabaret på Den Nationale Scene i Norge, De redan frälsta med Familjen Kaos och Angels in America på Dramaten.

2018 skapade Sofia soloföreställningen SLICK med drag king alter egot Qarl Qunt. Föreställningen blev utvald till Scenkonst biennalen 2019 och har varit på turné med Dansnät Sverige och Riksteatern.

Sofia är just nu aktuell med föreställningen Transplantation med Charlotte Engelkes.

Galleri