Dansalliansen

Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson
Foto: Carl Thorborg

Rebecka Carlsson är utbildad vid Balettakademin i Stockholm under åren 2012–2014 och har sedan dess arbetat som frilans dansare både inom den nutida moderna dansen och inom musikal.


Hon har medverkat i Nixon in China i regi av Michael Cavanagh med koreografi av Arsen Mehrabyan på Kungliga Operan, i musikalen Kristina från Duvemåla i regi av Lars Rudolfsson och med koreografi av Lena Josefsson på GöteborgsOperan & Cirkus i Stockholm, i GöteborgsOperans uppsättning av Phantom of the Opera med koreografi av Osku Heiskanen samt i Dalhalla i produktionen Carmen med koreografi av Ambra Succi.


Rebecka har arbetat och turnerat i kompaniet Framework Dancing Art med föreställningarna Tillfälligt avbrott och Känslolabyrinten i koreografi av Catrin Jonasson och Veronica Lidén, med koreografen Sigge Modigh i verken I´m Simon och BOXED, med Tromäki Dance Company i koreografi Silja Reidie och Anna Trobäck, samt med Korda Art in Motion i föreställningen Barnet – Koreograferad bok i koreografi av Linda Forsman.


Rebecka har även medverkat i ett flertal reklamfilmer.


Under den senaste perioden har hon turnerat med föreställningarna RegelverkJa ja Nej, Regelverk – i tid och otid och arbetat med Enigma -alla i koreografi av Christina Tingskog.

Galleri