Dansalliansen

Elinor Tollerz Bratteby

Elinor Tollerz Bratteby
Foto: Carl Thorborg
Elinor Tollerz Bratteby är utbildad vid Balettakademien i Stockholm, SKH Dans och Steps on Broadway i New York och har varit verksam som dansare på det samtida dans- och koreografifältet sen 2012. Hon har främst samarbetat med utom-institutionella koreografer och konstnärer både nationellt och internationellt.
 
Elinor har återkommande arbetat med Cristina Caprioli, Éva Mag, Sebastian Lingserius, Anna Källblad, Lotta Gahrton och Sanna Söderholm. Hon har också varit involverad i projekt av och med Ingri Fiksdal, Benoît Lachambre, Marina Abramovic, Ellen Söderhult, Pontus Pettersson, Nicole Neidert, m.fl. Sen 2013 är hon en del av interkontinentala Ehrstrand Dance Collective, en grupp danskonstnärer som samlas för residens i Sverige, Taiwan, USA och Mexiko under ledning av danskonstnären Julia Ehrstrand.
 
Under den närmaste perioden kommer Elinor att arbeta med Anja Arnquist & Madeleine Lindh (OR/ELLER), Melody Sheikh Mantilla (Mema Dans) samt genomföra en månads residens på Movement Research i New York.