Dansalliansen

Johanna Ehn

Johanna Ehn
Foto: Lina Ikse
Johanna Ehn är utbildad till dansare och danspedagog under åren 1997-2001 vid Danshögskolan i Stockholm och School for New Dance Development i Amsterdam, Holland.

Hon har sedan 2001 arbetat som frilansdansare i Holland, Mexico och Sverige samt på turné runt om Europa, med koreografer som Favela Vera Ortiz, Ester Hinz, Tabea Martin och Yolanda Gutierrez.

Johanna har arbetat med Embla dans och teater under ledning av koreograferna Bronja Novak och Anna Wennerbeck och sedan 2004 har hon även återkommande arbetat i dans/teaterkollektivet Big Wind där hon medverkat i en rad föreställningar som vänder sig till barn och unga. Hon har även koreograferat och undervisat i olika sammanhang vid bland annat Angeredsgymnasiets Yrkesdansskola och Uddevalla Musikskola. Åren 2014-15 medverkade hon i den prisvinnande (Yama-awards) föreställningen Rytmen i blodet på Smålands Musik och Teater.

Under den senaste perioden har hon främst arbetat med Big Wind där hon bl.a. har medverkat i produktionerna Arrietty-Lånaren, Knack knack och Blommornas vals samt performancestycket Monument to work med koreografi av Alexandra Pirici.

Galleri