Dansalliansen

Anton Borgström

Anton Borgström
Foto: Carl Thorborg
Anton Borgström har gått Midgårds Dansgymnasium och Åsa folkhögskolas 1 åriga streetdance utbildning och har sedan 2011 arbetat som frilansande dansare.
 
 Sedan 2013 har han återkommande arbetat med koreografen och regissören Fredrik ”Benke” Rydman i en rad olika sammanhang bl.a. i uppsättningen Macbeth på Kulturhuset Stadsteatern, Eurovision Song Contest i Malmö Arena, Danskampen på Gröna Lund samt STOP.PLAY.REWIND och Nötknäpparen på Dansens Hus.

Han har även medverkat i föreställningen TUGG och Ett slags mellan av koreografen Viktor Fröjdh på Dansens Hus samt föreställningen Hold av koreografen Erik Linghede på Dansens Hus och turné med Dansnät Sverige.

2016 medverkade han i föreställningen Come back to see us av koreografen Ina Christel Johannessen på Kulturhuset Stadsteatern och har efter det arbetat med hennes kompani Zero Visibility Corp i Norge.

Anton medverkade i Kenneth Kvarnströms nya produktion Pianotopografier på Riksteatern. Han har även arbetat med koreografen Nicole Niedert i flera olika sammanhang samt koreograferna Cristina Caprioli, Christina Tingskog och Björn Säfsten.

Galleri