Dansalliansen

Michael Tang Markusson

Michael Tang Markusson
Foto: Carl Thorborg
Michael Tang Markusson är utbildad till dansare vid Iwanson School of Contemporary Dance i Tyskland under åren 2006–2009 och har sedan avslutad utbildning arbetat som frilansdansare i Tyskland, Danmark och Sverige.
 
 Under åren 2009–2011 medverkade han i uppsättningen Elsk Mig i Nat i regi av Kenneth Kreutzman och med koreografi av Morten Innstrand på Tivolis Konserthus i Köpenhamn samt Musikhuset i Århus. Under denna period medverkade han även i dansteaterföreställningen På den anden side i regi av Cathrin Pohér och med koreografi av Jacob Haar på Det Konglige Teater i Köpenhamn, Danmark.

Han har arbetat med koreografer som Lars Dahl Pedersen, Johannes Härtl, Rene Vinthér, Mats Isaksson, Jannik Elkær och Kristoffer Andrup

Under åren 2012–2014 var han engagerad vid Regionteater Västs dansensemble under ledning av Camilla Ekelöf där han arbetade med och dansade i verk av koreografer som Martin Forsberg, Lotte Sigh, Max Stone, Nelson Rodriguez-Smith, Lee Brummer & Israel Aloni och Camilla Ekelöf.
Michael har även varit engagerad vid Riksteatern där han medverkade i verket Paperplane av koreografen Mari Carrasco.
 
Michael arbetar återkommande med gruppen Bobbi Lo Produktion där han har medverkat i en rad produktioner.

Galleri