Dansalliansen

Mira Björkman

Mira Björkman
Foto: Carl Thorborg
Mira Björkman är utbildad till dansare och danspedagog vid Danshögskolan och har varit verksam som frilansdansare sedan 2006.

Hon har samarbetat med koreografer som Claire Parsons, Gunilla Heilborn, Ossi Niskala, Minna Krook, Camilla Ekelöf, Carl Olof Berg i olika projekt på bland annat Moderna Dansteatern, NorrlandsOperan och ZebraDans samt turnerat både nationellt och internationellt med flera av föreställningarna.

Mira var en av medverkade dansare i produktionen Havfruen i regi av Katerine Wiedemann och Tilde Björfors, ett samarbete mellan Cirkus Cirkör och Teater Kaleidoskop i Danmark.

Hon har även arbetat med koreografer som Lotta Melin, Åsa N. Åström, Maud Karlsson, Rebecca Chentinell och Kathleen Quinlan Zetterberg samt har även medverkat i föreställningar av Santiago Sierra och Tino Seghal på Magasin 3 i Stockholm.

Under de senaste åren har Mira arbetat med Claire Parsons Co där hon har medverkat i olika produktioner och turnerat både nationellt och internationellt med bland annat föreställningen Marmelad.

Galleri