Dansalliansen

Ninos Josef

Ninos Josef
Foto: Carl Thorborg
Ninos Josef är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm, har varit praktikant hos Cullbergbaletten samt ingått i NUdans, GöteborgsOperans projektbaserade ungdomskompani och varit anställd vid GöteborgsOperans Danskompani och Kungliga Baletten.

Under åren 2010-2016 var Ninos bosatt utomlands för att dansa med kompanier som Dansgroep Amsterdam, Introdans, Dansk Danseteater,  Bern Ballet samt i flertalet projekt med Alexander Ekman.
Bland de koreografer han arbetat med kan nämnas Jiří Kylián, Nacho Duato, Hans van Manen, Club Guy&Roni, Johan Inger, Itzik Galili, Örjan Andersson och Regina van Berkel.

Ninos har vid sidan av sin karriär som dansare även erhållit en BFA Honors Degree of Fine Arts samt en MA Degree i Mellanöstern studier med inriktning på Kulturutveckling. Han är en återkommande pedagog samt föreläsare i Mellanöstern och har givit master classes runt om i världen. Han har även arbetat som coach och pedagog för yrkeseleverna på Balettakademien i Stockholm.

2017 debuterade han som koreograf med det egna solot LILHJA.

Under den senaste perioden har Ninos varit engagerad vid Dramaten där han medverkade i föreställningen Safe skriven och regisserad av dramatiken Falk Richter och med koreografi av Johanna Lemke.

 

 

Galleri