Dansalliansen

Kristiina Viiala

Kristiina Viiala
Foto: Håkan Larsson
Kristiina Viiala har gått pedagogutbildningen 1997-2000 och dansarutbildningen 2000-2001 vid Danshögskolan i Stockholm. Sedan 2001 har hon varit verksam inom områdena dans, fysisk teater, performance och film.
 
Hon har bland annat medverkat i ett flertal verk av koreograferna Gunilla Heilborn, Malin Hellkvist- Sellén och Dorte Olesen samt arbetat och turnerat både i Sverige och utomlands. Tillsammans med andra scenkonstnärer har hon även arbetat med egna föreställningar, senast med skådespelaren Mattias Fransson.
 
Kristiina har medverkat i scenproduktionerna Den arge av Malin Hellkvist-Sellén på Malmö Stadsteater och Kleine Monster av Jenni Kivelä på Zodiak/Kabelfabriken i Helsingfors. Hon har även arbetat med en filmproduktion tillsammans med Mattias Fransson och Mårten Nilsson samt medverkat i de prisbelönta kortfilmerna Hur man gör och This is Alaska av Mårten Nilsson, Gunilla Heilborn och Kim Hiorthøy.

Kristiina har medverkat i produktionerna This is not a lovestory samt Den långa marschen på Kulturhuset Stadsteatern i regi och koreografi av Gunilla Heilborn.

Hon har även arbetat vid Uusi teatteri där hon medverkat i flera produktioner av Jukka Korpi och Katja Seitajoki

Kristiina har återkommande arbetat med Gunilla Heilborn bland annat i produktionen The wonderful and the ordinary samt det i samarbete skapade verket Vi resenärer.
Hon har även medverkat i koreografen Cristina Capriolis RE_cap.

Galleri