Dansalliansen

Philip Berlin

Philip Berlin
Foto: Carl Thorborg
Philip Berlin är född 1991 och uppvuxen vid Asköviken-Tidö utanför Västerås. 

Numera bosatt i Stockholm och verkar han som frilansare inom dans- och koreografi- fältet i Sverige och internationellt. Philip har studerat vid nutida linjen på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm.

Philip har arbetat med CCN Ballet de Lorraine i Frankrike där han dansade i verk av bland andra Merce Cunningham, Mathilde Monnier, William Forsythe, Tero Saarinen, Faustin Linyekula och Maria La Ribot. Han har även arbetat med kompanier såsom Norrdans och Cullbergbaletten/Riksteatern.

 Han har arbetat i New York med Merce Cunningham Trust och dansat i verket Sounddance

Sedan 2013 har Philip återkommande samarbetat med CCAP/Cristina Caprioli och även arbetat med koreografer som Frédéric Gies, Björn Säfsten, Anja Arnquist, Helena Franzén, Jo Strömgren, Mats Ek och Mårten Spångberg.

Philip har visat sina egna koreografiska arbeten på bl.a Théâtre de la ville, Scenkonstmuseet, Dansens hus, samt samarbetat med Lousie Dahl och visat Loss of och Lonely at the top på Moderna Museet och mdt i Stockholm.

Sedan 2016 har han återkommande undervisat i dans vid Stockholms Konstnärliga Högskola och är också gästlärare vid Balettakademin i Stockholm och Kävesta folkhögskola.
 
Vidare har Philip samarbetat med Gisèle Vienne baserad i Paris, och turnerat internationellt med föreställningen Crowd