Dansalliansen

Henrietta Wallberg

Henrietta Wallberg
Foto: Carl Thorborg
Henrietta Wallberg är utbildad vid Svenska Balettskolan i Göteborg och Kungliga Svenska Balettskolan under åren 2000-2009 och har sedan dess varit verksam som dansare, performer, skådespelerska och sångerska.
 
 Hon har arbetat på dansscener och teatrar som Dansens Hus, Västanå Teater, NorrlandsOperan, Helsingborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Konstakademien i Stockholm och Fylkingen. Hon har även arbetat vid Danmarks nationalopera, Den Jyske Opera och Riksteatret i Norge.
 
 Henrietta har arbetat med koreograferna Lotta Melin, Susanne Jaresand, Virpi Pahkinen, Marie Brolin Tani, Ola Stinnerbom och Jimmy Meurling samt regissörerna Leif Stinnerbom och Charlotte Engelkes.
 
 Hon har undervisat i modern dans, repertoar och improvisation/komposition vid Gotlands Dansutbildning samt Danscentrum Väst i Göteborg.
 
 Under 2015 har Henrietta medverkat som dansare och danskapten i uppsättningen West Side Story på Uppsala Universitet i regi av Dan Turdén med koreografi av Dorte Olesen.

Henrietta har bl.a. medverkat som dansare i uppsättningen West Side Story på Uppsala Universitet i regi av Dan Turdén och koreografi Dorte Olesen, Rokokomaskineriet på Drottingholms Slottsteater i regi av Stina Ancker och koreografi Dorte Olesen.

Henrietta har varit engagerad vid Helsingborgs Stadsteater där hon har medverkat i Charlotte Engelkes verk Glädjen eller småprat i svart/vitt, arbetat i Danmark med den danska koreografen Helle Bach, varit anställd vid Västanå Teater där hon medverkade i föreställningen Anna Svärd och haft ett flerårigt engagemang hos den franska koreografen Gisèle Viennes i produktionen Crowd.
 
 
 
 

Galleri