Dansalliansen

David Nondorf

David Nondorf
Foto: Carl Thorborg
David Nondorf är utbildad vid Stedelijk Instituut voor Ballet i Antwerpen, Belgien. Efter avslutad utbildning 1999 arbetade han i flera danskompanier i Tyskland.
 
 2004 kom David till Sverige i samband med anställning på Skånes Dansteater och sedan 2007 har han arbetat som frilansande dansare med Sverige som bas. Mellan 2007 och 2011 arbetade David med Jasmin Vardimon Company i London och mellan 2012 och 2014 var han engagerad vid Norrdans.
 
 Han har arbetat med koreografer som Marcos Morau, Martin Forsberg, Fernando Melo, Ohad Naharin, Didy Veldman, Rui Horta, Henrik Kaalund, Virpi Pahkinen, Örjan Andersson, Joseph Sturdy och Charles Linehan.
 
 David har även erfarenhet som koreografassistent och repetitör i samband med arbetet med Jasmin Vardimon Company.
 
 Under 2015 medverkade David i och var delaktig i framtagandet av verket Intergalactic Underwater Palace av koreografen Sebastian Matthias i ett samarbete mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.
 
David har varit anställd vid Kulturhuset Stadsteatern där han medverkat i koreografen Ina Christel Johannessens verk Come back to see us och på Riksteatern medverkade han i och turnerade med föreställningen Intergalactic Underwater Palace av koreografen Sebastian Matthias.

Han har även arbetat med koreografen Claire Parsons och medverkat i flera av hennes produktioner bland annat Gräs, Marmelad, Signal, Gul och Soon Swoon.

David har tillsammans med dansaren och koreografen Åsa Lundvik Gustafson skapat föreställningen Dödsdansen som spelades på Strindbergs Intima Teater. Han har arbetat med Ingrid Olterman i produktionen Broar och medverkat i föreställningen Allt är matte vid Zebra Dans i koreografi av Magdalena Eriksson.


 
  

Galleri