Dansalliansen

Sophie Augot

Sophie Augot
Foto: Carl Thorborg
Sophie Augot har varit verksam som dansare och scenkonstnär sedan 2004. Hon är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan,  Danshögskolan samt vid Stockholms konstnärliga högskola.

Hon har frilansat både i Sverige och internationellt och har ständigt rört sig mellan det fria scenkonstlivet och olika dans och teaterinstitutioner. 

Sophie har sedan 2006 haft ett nära och kontinuerligt samarbete med koreografen Björn Säfsten. Senast med Föreställningen Lost Night som hade premiär på Atalante i Göteborg.

Hon har även jobbat med koreografer som Martin Forsberg, Stina Nyberg, Alexander Gottfarb, Örjan Andersson, Efva Lilja, Carl Olof Berg, Cristina Caprioli, Anna Källblad, Mari Carrasco, Ina Christel Johannesen och Kenneth Kvarnström. 

Mellan 2017/2018 gick hon den kompletterande skådespelarutbildningen på STDH och har som skådespelare arbetat med Örjan Andersson, Isak Hjelmskog, Jonna Nordenskiöld, Joanna Nordahl, Isabel Cruz Liljegren m.fl

Under de senaste åren har Sophie bland annat medverkat i Antigone på Helsingborgs Stadsteater i regi och koreografi av Örjan Andersson, Hagar Malin Hellqvist Selléns verk Bättre Folk och i flera produktioner av Cristina Caprioli och Björn Säfsten.