Dansalliansen

Oskar Landström

Oskar Landström
Foto: Graham Adey
Oskar Landström är utbildad till dansare vid Kungliga Svenska Balettskolan under åren 2006–2009.

Efter att ha tagit examen ingick han under hösten 2009 i Unga Danskompaniet under ledning av Marie Brolin Tani där han arbetade med koreografer som Tim Rushton och Virpi Pahkinen som han sedan arbetade med i produktionerna Aajej, Digambara och Scarabé med föreställningar på Dansens Hus i Stockholm samt på turné i Mexico, Finland och Norge.

Han har återkommande arbetat med Björn Säfsten och var en av medverkande dansare i Master Mind av Björn Säfsten och Anja Arnqvist i ett samarbete med Cullbergbaletten och Riksteatern. Han har även medverkat i produktioner av Gunilla Heilborn och Susanne Jaresand på Kulturhuset Stadsteatern.

Oskar har arbetat med koreografen Sebastian Matthias i en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten, Anne Imhof i föreställningen DEAL i Paris samt medverkat i verk av Martin Forsberg och Ben Wright på Skånes Dansteater.

Under den senaste perioden har Oskar bland annat arbetat med koreografen Sebastian Matthias i produktionerna x/groove space och people looking at people looking at people, koreografen Malin Elgan samt koreografen Gisèlle Viennes i hennes produktion Crowd.

Galleri