Dansalliansen

Ludde Hagberg

Ludde Hagberg
Foto: Carl Thorborg
Ludde Hagberg är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm. 1991 blev han anställd i Kungliga Baletten där han stannade i fyra år för att sedan arbeta fyra år med Carte Blanche i Bergen.
 
 1999 började Ludde arbeta på frilansbasis, framför allt inom ramen för ett långvarigt samarbete med Jens Östberg/Bortalaget, men även med en rad andra fria koreografer. Bland dessa kan nämnas Per Jonsson, Kenneth Kvarnström, Mats Ek, Örjan Andersson, Ingun Bjørnsgaard, Ina Christel Johannessen och Grace Ellen Barkey/Needcompany i Belgien.
 
 Ludde är vidareutbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm (kompletterande skådespelarutbildning) och har arbetat med gestaltning i ett antal långfilmer och sceniska sammanhang av teatral/multidiciplinär karaktär i samarbete med bl.a Jan Lauwers, Levan Akin, Jens Östberg, Andreas Boonstra, Pontus Stenshäll. Ludde har även arbetat som ljuddesigner och kompositör med en handfull scenkonstverk och har erfarenhet av att jobba som koreograf.
 
 Under de senaste åren har man framför allt kunnat se honom i samarbeten med Malin Elgán, momentteatern samt Kulturhusets Stadsteatern. 

Galleri