Dansalliansen

Karim Rahali

Karim Rahali
Foto: Carl Thorborg
Karim Rahali är utbildad vid Balettakademiens förberedande yrkesskola i Stockholm 1994-95. Han har sedan dess arbetat som frilansande dansare inom dans, opera, musikal, och teater. Han är även en av initiativtagarna till streetdanskompaniet Bounce.

Bland de produktioner Karim medverkat i kan nämnas West Side Story, Zorba och Carmen på Malmö Opera och Musikteater, Stjärndamm på Folkoperan/Sörmlandsteatern, Showstoppers på Göta Lejon, Anna Vnuk sätter upp Cats på Riksteatern och Bulldog m.m. Han har arbetat med koreografer som Roine Söderlund, Jan Åström, Roger Lybeck, Anna Vnuk, Camilla Ekelöf, Hans Marklund, Peter Lagergren, Kenneth Jansson, Per Magnus Andersson och Karl Dyall.

Karim har även erfarenhet av arbete som skådespelare och är vidareutbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Han har varit anställd vid teatrar som Uppsala Stadsteater, GöteborgsOperan, Stockholms Stadsteater, Östgötateatern och Teater Västernorrland.

Karim har varit anställd vid Uppsala Stadsteater där han medverkade i produktionen Cabaret. Han har även arbetat med MolièreEnsemblen i Den inbillade sjuke samt föreställningen Den e vi på Dramaten.