Dansalliansen

Anna Westberg

Anna Westberg
Foto: Carl Thorborg
Anna Westberg är sedan 1989 verksam inom fältet samtida dans och koreografi. Hon har huvudsakligen haft Göteborg som bas för sitt arbete, men är sedan 2014 bosatt i Stockholm. Hon har en klassisk balettutbildning från Svenska Balettskolan, följt av studier i somatiska praktiker och improvisation i New York. Hon har även en masterexamen inom programmet Nya Performativa Praktiker vid Stockholms Konstnärliga Högskola (2017-19).
 
 Anna har länge arbetat som dansare med koreograferna knutna till scenen Atalante i Göteborg; Eva Ingemarsson, Gun Lund och Gunilla Witt. Andra längre samarbeten har varit med Lotta Melin och Julyen Hamilton. Hon var under fyra år engagerad som dansare och skådespelare vid Regionteater Väst i Borås under ledning av Nathalie Ruiz.
 
Anna har arbetat som dansare i det projektbaserade Weld Company i Stockholm. Där har hon haft glädjen att samarbeta med koreografer som Rebecka Stillman, Litó Walkey, Yvonne Rainer och Fred Gies.

Anna är även verksam som koreograf, både med egna soloverk och i teatersammanhang. Hon har också haft uppdrag som regiassistent, mentor och projektledare. I samarbete med kontrabasisten Nina De Heney har Anna initierat den ambulerande festivalen Dance'nBass.

länkar

Dancen'Bass http://dancenbass.se/

Art inside Out https://artinsideout.se/se/platsen-mellan-manniskor/video/anna-westberg-platen-mellan-manniskor

Vimeo https://vimeo.com/user7598031