Dansalliansen

Jacob Walleberg

Jacob Walleberg
Foto: Carl Thorborg
Jacob Walleberg utbildade sig till dansare vid Balettakademien i Göteborg och Stockholm under åren 2005–2009.

Efter avslutad utbildning arbetade han i två års tid i Norge med Oslo Danse Ensemble där han arbetade med koreografer som Jo Strömgren, Christopher Arouni, Masja Abrahamsen, Karl&Knut och Tony Ferraz.

Jacob har medverkat i två olika uppsättningar av La Cage aux Folle, på GöteborgsOperan respektive Oscarsteatern samt Top Hat på Malmö Opera i regi av Bo Hermansson, Peter Dalle, Sissela Kyle och koreografi av Roine Söderlundh. Han har medverkat som modern dansare och skådespelare på Folkoperan i uppsättningen Julius Caesar i regi och koreografi av Cisco Aznar.

Jacob har även medverkat som dansare och sångare vid Wallmans salonger i koreografier av av Tim Zimmermann, Zain Odelstål, Sian Playsted, Therese Carlsson och Kim Nielsen.

Under 2015/2016 var Jacob anställd vid Malmö Opera och Musikteater där han medverkade i uppsättningen av Billy Elliot. Jacob har även varit engagerad vid Uppsala Stadsteater där han medverkade i uppsättningen av Spelman på taket.

Under den senaste perioden har Jacob bland annat varit engagerad vid Malmö Stadsteater för att medverka i Malmö Stadsteater uppsättning av Spelman på taket.

Galleri