Sophie Augot

Foto: Carl Thorborg

Sophie är utbildad till dansare vid Kungliga Svenska Balettskolan och Danshögskolans Dansarlinje som hon utexaminerades från 2004.

Hon har arbetat som frilansdansare både i Sverige och utomlands och har bland annat återkommande arbetat med koreografen Björn Säfsten.

Bland koreografer som Sophie har arbetat med kan nämnas, Martin Forsberg, Stina Nyberg, Alexander Gottfarb, Christina Tingskog, Efva Lilja, Carl Olof Berg, Cristina Caprioli, Anna Källblad och Kenneth Kvarnström. Sophie undervisar och ger workshops i improvisation och repertoararbete, har medverkat i och koreograferat en rad dansfilmer och musikvideos samt regisserat en musikvideo för artisten Öhrn.

Under 2014–2015 var Sophie anställd vid K. Kvarnström & Co vid Kulturhuset Stadsteatern där hon arbetade med koreografer som Örjan Andersson, Ina Christel Johannessen och Kenneth Kvarnström samt medverkade i föreställningen Vem bestämmer? i regi av Jonna Nordenskiöld.

Sophie har arbetat med koreografen Alexander Gottfarb i Wien samt medverkat i teaterföreställningen Jag ska vidare i regi av Isak Hjelmskog på Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Under 2017-2018 gick hon den kompletterande skådespelarutbildningen på STDH.

Under den senaste perioden har Sophie samrarbetat med Björn Säfsten i produktionen Landscapes of/ på Riksteatern.