Sara Soumah

Foto: Håkan Larsson

Sara är utbildad vid Svenska Balettskolan i Stockholm, Dansarutbildningen på Danshögskolan och som lärling hos Ballet Matam i Guinea. Hon har sedan 1999 arbetat som frilansande dansare med flera olika konstellationer, koreografer och regissörer.

Bland de koreografer och ensembler Sara arbetat med kan nämnas Livekonstkollektivet MELO, Vifira, Byteaterns Dans Ensemble under ledning av Kajsa Giertz, Per Jonsson Dance Company, New Theatre on Pechersk i Ukraina och Ballet Communal de Matam i Guinea.

Sara är en av initiativtagarna till Livekonstkollektivet MELO – ett kollektiv med bakgrund inom arkitektur, musik, konst och dans och har sedan starten 2005 skapat sceniska verk, installationer och musik. Gruppen arbetar interdisciplinärt, experimenterar med publikens roll/delaktighet i verken samt arbetar med scenkonst för- och med personer med normbrytande funktionalitet.

Under den senaste perioden har Sara huvudsakligen arbetat med Livekonstkollektivet MELO och påbörjat masterutbildningen Nya Performativa Praktiker på Dans och Cirkushögskolan.