Peter Gardiner

Foto: Håkan Larsson

Peter är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. Han har sedan 1991 arbetat som frilansande dansare både med fasta ensembler och fria koreografer i Sverige och utomlands.

1992-94 tillhörde Peter ensemblen i Nye Carte Blanche danskompani där han dansade verk av Mats Ek, Kenneth Kvarnström, Ina Christel Johannesen och Rui Horta m.fl. Peter har även arbetat med många andra koreografer som t.ex. Per Jonsson, Fredrik Benke Rydman, Birgitta Egerbladh, Christina Caprioli, Örjan Andersson och Jens Östberg.

Peter har även lång erfarenhet som skådespelare och har bl.a. gjort stora roller i Angels in America och Djungelboken på Stockholm Stadsteater, titelrollen som Othello på Roma teatern på Gotland och medverkade i Cirkus Cirkörs uppsättning av Romeo & Julia på Elverket. Han har gjort huvudroller i flera svenska långfilmer. Peter är också sångare och har medverkat i ett antal musikaler bl.a. på GöteborgsOperan och Stockholm Stadsteater.

Under den senaste perioden har Peter medverkat i flera teater- och dansproduktioner på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm så som Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs American Hotel och soloföreställningen En sak i taget i regi av Birgitta Egerbladh. Peter har även medverkat i China Teaterns uppsättning av The Book of Mormon.