Markus B Almqvist

Foto: Carl Thorborg

Markus har frilansat professionellt inom dans och musik sedan 2010, främst utbildad genom egen träning och yrkeserfarenhet.

Han har arbetat med koreografer och regissörer som MELO Collective, Elisa Kragerup  Fredrik Benke Rydman, Martin Hasselgren, Shumpei Nemoto samt Alexander Mørk-Eidem och medverkat i produktioner vid Kulturhuset Stadsteatern, Norrdans och Riksteatern.

Markus har sina rötter i Streetdance och har under många år tävlat och vunnit flertal battles runtom i Europa, bland annat Juste Debout (erkänt som VM i Streetdance) i Frankrike 2012. Han är en av grundmedlemmarna i Soul Sweat och Funky 4 Brothers, som har tävlat, uppträtt och gjort flertal produktioner i Sverige och utomlands. 2012–2013 var han student på SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) i Österrike.

Inom musiken har Markus främst varit verksam som kompositör och han har genom åren gjort musik för långfilm, dokumentär, scen, kortfilm samt arbetat med flertal artister. Han har även släppt musik under artistnamnet Almkvist.

Markus kommer närmast att medverka som dansare och musiker i föreställningen a Place med MELO Collective.

 

Anställd enligt särskilda kriterier för unga dansare