Kristiina Viiala

Foto: Håkan Larsson

Kristiina har gått pedagogutbildningen 1997-2000 och dansarutbildningen 2000-2001 vid Danshögskolan i Stockholm. Sedan 2001 har hon varit verksam inom områdena dans, fysisk teater, performance och film.

Hon har bland annat medverkat i ett flertal verk av koreograferna Gunilla Heilborn, Malin Hellkvist- Sellén och Dorte Olesen samt arbetat och turnerat både i Sverige och utomlands. Tillsammans med andra scenkonstnärer har hon även arbetat med egna föreställningar, senast med skådespelaren Mattias Fransson.

Kristina har medverkat i scenproduktionerna Den arge av Malin Hellkvist-Sellén på Malmö Stadsteater och Kleine Monster av Jenni Kivelä på Zodiak/Kabelfabriken i Helsingfors. Hon har även arbetat med en filmproduktion tillsammans med Mattias Fransson och Mårten Nilsson samt medverkat i de prisbelönta kortfilmerna Hur man gör och This is Alaska av Mårten Nilsson, Gunilla Heilborn och Kim Hiorthøy.

Kristiina medverkat i produktionerna This is not a lovestory samt Den långa marschen på Kulturhuset Stadsteatern i regi koreografi av Gunilla Heilborn.

Under den senaste perioden har Kristiina arbetat med Gunilla Heilborn i produktionen The wonderful and the ordinary samt det i samarbete skapade verket Vi resenärer.