Catharina Allvin

Foto: Håkan Larsson

Catharina är utbildad vid Balettakademien i Stockholm och på Dance Space i New York. Sedan 1994 har hon arbetat som frilansande dansare med Stockholm som bas.

Under flera år arbetade Catharina i danskompaniet Modern JazzdansEnsemble med koreografer som Jan Åström, Roger Lybeck och Charles Moore. Hon har även arbetat med koreograferna Charlotta Öfverholm, Kajsa Giertz, Dorte Olesen, Roine Söderlund, Lena Josefsson och Birgit Cullberg.

Catharina har medverkat i musikalerna Cabaret och Den lilla sjöjungfrun på Dramaten, Kristina från Duvemåla på Cirkus och Victor/Victoria och My Fair Lady på Oscarsteatern. På Stockholms Stadsteater har hon medverkat i Mio min Mio och Ronja Rövardotter i koreografi av Roger Lybeck och i Djungelboken koreograferad av Camilla Ekelöf. Hon var även en av de medverkade i Anna Vnuks produktion Skaka Galler.

Catharina har även arbetat som koreograf både på Dramaten och på Stockholms Stadsteater.

Under den senaste perioden har Catharina framför allt arbetat vid Kulturhuset Stadsteatern där hon bland annat har medverkat i produktionerna Ronja Rövardotter, Skaka Galler , Trollflöjten samt det egna verket Svärmor kommer! på Klara Soppteatern.